Sivut

lauantai 22. huhtikuuta 2017

Laatikkopyörä tilattuna

Babboe Curve -laatikko pyörä kuva: ystäväni J
Viimeksi  kirjoittelin laatikkopyörän hankkimisesta. Kävin Turun Mökki & Meri - messuilla koeajamassa pyörään. Tavarapyörä Asiantuntija -liike oli tuonut Turun messukeskukseen näytille kolme erilaista 3 -pyöräistä pyörää sekä kaksi erilaista 2 -pyöräistä ja muutamia taittopyöriä. Siis sellaisia pyöriä, jotka saa taitettua pieneen kasaan esim. juna -matkan ajaksi. Todella kätevä ominaisuus vaikkapa pääkaupunkiseudun ruuhkaliikenteessä ja myös pieniä varastotiloja ajatellen. Hintaa tosin tuollaisellekin pyörälle tulee ihan kiitettävästi. Tavarapyörä Asiantuntijan omistajapariskunta Mia ja Gert-Jan vaikuttavat todella mukavilta ihmisiltä ja meillä vierähtikin aika tovi jutellessa niin pyöristä kuin kaikenlaisesta muustakin.

kuva: ystäväni J
 Gert-Jan suositteli meille kolmen lapsen ja ylämäen takia Babboe Curve Mountain Edriveä, sillä siinä on tämän hetkisten markkinoiden vahvin moottori. Hän kertoi, että siinä missä sähkömoottorit yleensä antavat sitä enemmän avustusta mitä vikkelämmin poljet ja vähemmän avustusta, kun poljet hitaasti (mitä ihmeen järkeä siinä on??), niin tässä moottorissa sähköavustin tunnistaa lisäavun tarpeen polkimiin käytetyn voiman mukaan eli kun ylämäessä vauhti hidastuu ja polkimiin kohdistuu enemmän voimaa/painoa, niin moottori ymmärtää syöttää polkijalle apuvoimia. Ja vaikka Turussa ei salpausselkiä ylitetäkään, niin tämä meidän kotimäki on ihan tarpeeksi mäki, että sähköavustin on paikallaan pyörän ja sen kuorman saamiseksi ilman omaa itkupotkuraivaria huipulle. Pelkästään rattaat lastattuna 2 x 10 kg, yksi rattaista kiinnipitävä taapero (hänhän on oppinut kulkemaan kiltisti vierellä) ja siihen mahdollisesti  vielä kauppakamat päälle, on sellainen urakka, että tämmöinen kukkakeppi ottaa happea pari kolme kertaa ennen kotiovea :D.




Moottori löytyy penkin alta. kuva: ystäväni J
Laatikossa on 2 penkkiä ja 4 turvavyötä. Etumainen penkki on liutettu metallisiin kiskoihin, joten sen saa vedettyä pois, mikäli etupenkille ei ole tarvetta. Miinusta siitä, ettei laatikossa ole tilaa lukolliselle laatikolle, jonne voisi kätevästi heittää pyöräilykypärät, viltit jne. talteen. Takimmaisen eli kuljettajaa lähempänä olevan penkin alle on sijoitettuna akku.  Yhdellä latauksella ajaa noin 50 kilometriä. Akku lukitaan koteloonsa pyörän runkolukon avaimella. Akku on hieman litran maitopurkkia isompi, mutta huomattavasti painavampi, kuten allekirjoittanut sai huomata. Akku ei ihan yhdellä kädellä ollutkaan nostettavissa, kun ei osannut varautua painoon. Akku on ainakin teoriassa helppo napata mukaan sisälle latautumaan. Käytännössä voi olla, että akku on helpompi noutaa erikseen sisälle ja keskittyä tenavien saamiseen sisälle ennen akkua.

Pyörässä on kiinteänä varusteena AXA valot sekä edessä ja takana. Ne toimivat pyörän akun virralla. Myös runkolukko on kiinteänä varusteena.

kuva: ystäväni J
Pyörään on toki saatavilla vaikka ja mitä lisävarusteita. Ihan ehdoton on sadekatos laatikon päälle, jotta lapset ja tavarat säilyvät kuivina kelissä kuin kelissä. Toinen mikä meille tulee on istuinpehmusteet. Pyörän pyjama eli koko pyörän ja laatikon suojaava huppu on järkihankinta, kun pyörää säilytetään ulkona. Meillä on jo yksi huppupeite, joten katsomme ensin toimiiko se ennen kun tilaamme tämän virallisen peitteen. Talveksi pyörään voi hankki talvirenkaat. Lisäksi on turvakaukaloadabteri auton turvakaukalon kiinnittämiseksi laatikkoon, vauvaistuin tai taaperoistuin, räätälöidyt tarrat sekä erilaisia värivaihtoehtoja.
Laatikkopyörä on kallis kulkuväline, joten myös lukitsemiseen on pakko kiinnittää huomiota. Olen laittanut vakuutusyhtiöön kyselyä siitä kattaako peruskotivakuutus pyörän, mutta en ole vielä saanut vastausta.

Pyörä on tilattu ja parin viikon päästä tämä perhe pääsee kruisailemaan.

Niille, jotka jotain tämän kaltaisesta tekniikasta ymmärtävät, niin täältä löytyy tarkemmat speksit.

Lue myös aikaisempi pohdistelu Harkinnassa laatikkopyörä

Ohessa myös alennuskoodit käytettäväksi, mikäli teillä on hankinnassa tavarapyörä, laatikkopyörä tai taittopyörä oheisvarusteineen.