Sivut

lauantai 12. maaliskuuta 2016

Superhelpot aamupalasämpylät

Me leipastiin tänään aamulla isompien poikien kanssa sämpylöitä. Ne, jotka mut tuntee, niin tietää, että mä en todellakaan ole mitään “leipasempa tästä aamutuimaan vähän sämpylöitä” -tyyppiä. Leipominen on kyllä kivaa, mutta aika harvoin tulee oikeasti ryhdyttyä toimiin, edes muina vuorokauden aikoina. Tänään sattui kuitenkin niin sopivasti, että A) meillä ei ollut kotona leipää ja B) ystävä oli linkannut Facebookissa Iltalehden superhelppoon sämpyläohjeeseen. Oli oikeasti nopea, helppo ja herkullinen, vaikkei kunnolla kohotettua kuohkeaa sämpylää voitakaan. Meille tuli vähän enemmän kuin 8 sämpylää, sillä Iltalehdessä ei mainittu montako taikinasta olisi tarkoitus tulla.

Tässä alkuperäinen ohje Mamma Rimpuilee -blogista


“Nopeat, helpot, hiivattomat sämpylät, 8kpl:
4 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
1 rkl leivinjauhetta
1 tl suolaa
1,5 rkl hunajaa
2,5-3 dl vettä

Sekoita jauhot ja suola keskenään hyvin sekaisin.
Lisää hunaja ja vesi, ja sekoita lusikalla taikinaksi.
Pyörittele jauhotetuin käsin palloiksi tai nostele vesilasissa kastetulla lusikalla kökköjä pellille leivinpaperin päälle.
(mun mielestä helpointa oli pyöritellä palloja märillä käsillä)
Paista 200-asteessa 15 minuuttia.
Syö. Kaikki.

Helppoa kuin hillon syönti!

HUOM! Toimii myös gluteenittomilla jauhoilla tehtynä! Ruisjauhojen tilalle esimerkiksi gluteenittomia kaurahiutaleita!”

Iltalehden VINKKI! Jos jätät sämpylöiden pinnan voitelematta, saat ihanan rapean pinnan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti