Sivut

keskiviikko 9. marraskuuta 2016

1 -vuotisjuhlat vaarassa

Meidän on tarkoitus juhlistaa Urpon ja Turpon syntymäpäiviä tulevana viikonloppuna. Samalla pidämme läksiäiset, joten juhlat ovat (meidän mittakaavalla) tavallista suuremmat. Mr Murphyllä on kuitenkin sormensa pelissä ja molemmat pojat ovat saaneet mahataudin.

Tiistaina illalla molemmat pojat puhkesivat itkemään tavalla, joka on heille täysin epäluontainen. He rauhoittuvat kuitenkin saatuaa maitoa. Ruokaan Urpo ei suostunut koskemaan. Ilta jatkui kitinän merkeissä. Iltapuuro maistui molemmille. Kun olimme saaneet koko poikalauman nukkumaan, ei mennyt kauankaan, kun itkuhälyttimestä kuului kiljuntaa. Täysin epätavallista tämänkin. Yläkerran huoneeseen päästessäni molemmat pojat kuitenkin nukkuivat rauhallisesti. Turpo tyytyväisenä ison oksennuslammikon keskellä :O. Nostimme Urpon meidän sänkyyn, jossa pikku herra jatkoi unia havahtumatta hetkeksikään. Turpo heräsi siihen, että riisuimme häntä ja veimme suihkuun. Tyynen rauhallisesti ja hymyssä suin poika suihkutteli isänsä kanssa ja puhtaiden lakanoiden sekä vaatteiden jälkeen nukahti hetkessä uudelleen. Olin juuri saanut pesukoneen ladattua, kun itkyhälystä taas kuului kiljuntaa. Tällä kertaa Turpo oli oksentanut siististi kontillaan Urpon yli kumartuneena. Urpo otti vähän osumaa, mutta Turpo pysyi puhtaana. Samassa sängyssä nukkuminen on ihanaa ja supersuloista, mutta tällaisinä hetkinä kaksi sänkyä olisi oikein mukava asia. Olimme jo aikaisemmin lisänneet molempien poikien päiden alle pyyhkeet, joten lakanoita ei nyt tarvinnut vaihtaa, riitti kun vaihdoimme yhden pyyhkeen. Urpo ei havahtunut siistimistoimiin. Turpokin oli pian taas unessa. Yöllä myös Urpo oksensi. Lopun yötä molemmat pojat heräsivät aika ajoin yökkimään kontillaan kouristellen. Mitään ei kuitenkaan enää ollut oksennettavaksi. Aamulla tauti näytti jatkuvani ripulin merkeissä. Vaatteet meni vaihtoon yhteensä kolme kertaa. Päikkäreiden jälkeen Turpo joi maitoa, mutta Urpo kieltäytyi täysin. Tarkoitukseni oli tarjota heille vielä hedelmäsosetta, mutta tuskin olin lusikallistakaan saanut tarjottua, kun Turpo oksensi kaarassa kaiken maitonsa. Sain siivottua paikat. Riisuttua Turpon ja nostettua takaisin syöttötuoliin jemmaan, että olisin hakenut puhtaat vaatteet. Ja samassa Urpo alkoi oksentaa. Tällä kertaa olin nopea ja sain kopattua kaikki ruokalapun kaukaloon. Kaikkea sitä oppii :D. Päivän saldo: 4 koneellista pyykkiä. Onneksi on pesukone-kuivaaja-yhdistelmä (ainakin tällä alueella pesukone kuuluu lähes aina vuokra-asuntoon. Kuten myös verhot ja valaisimet).

Tämän illan unet keskeytyivät taas heti alkuun siihen, että Turpo oksensi. Taas molempien päälle :(. Pesukone ladattu, mutta jäimme vielä odottamaan uusinta kierrosta. Aamuyöllä pyörii taas kone.

Toivottavasti pienet juhlakalumme parantuvat lauantaihin mennessä ja ainakin yksi perheen aikuisista on terveenä juhlia järjestämässä, ettei tarvitse perua koko juhlaa. Tämän kaiken uudelleen järjestely ei ole enää mahdollista, sillä juhlatilat on tällä alueella buukattu jo aikaa sitten ja joulukiireiden myötä vieraitakin jäisi saapumatta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti