Sivut

perjantai 3. helmikuuta 2017

Hyviä uutisia kaksosten päivän kunniaksi

Ihka uudet suomalaiset neuvolakortit.
Eilen 2.2. vietettiin valtakunnallista kaksosten päivää. Kaksoset ovat suuri etuoikeus ja kunnia. Olemme todella kiitollisia ja onnellisia siitä, että olemme heidät saaneet elämäämme ilahduttamaan.

Kaksosten päivän kunniaksi Urpolla ja Turpolla oli elämänsä ensimmäinen neuvolakäynti. Tavallaan 1 -vuotistarkastus. Urpo ja Turpo touhusivat lattialla lelujen kanssa, kun me aikuiset juttelimme läpi kaksosten alkutaipaleen kiemurat, rokotuskuviot ja kävimme läpi kehitystä. Ja tottahan toki heiltä otettiin pituudet ja painot sekä pään ympärys. Pojat ovat hitusen alle 10 kiloisia ja karvan alle 80 cm pitkiä. Painoa eroa oli Turpon eduksi 120g ja pituutta Urpon eduksi huikeat 4 mm.

Onneksi olin Englannissa mitannut omatoimisesti pituutta ja pään ympärystä, niin käyrille saatiin piirtymään edes jonkunlaista käppyrää. Miinuskäyrillä kuljetaan, minkä olisin kyllä voinut kertoa ihan ilman käppyröitäkin, kun on nuo isommat veljet verrokkeina. Saimme myös ajan neuvolalääkärille. Ihan vaan varmuuden varaksi, sillä Suomessahan näitä keskosena syntyneitä vesseleitä olisi kontroloitu säännöllisesti syntymästä asti, mutta Englannissa mitattiin vain painoa. Elämästä ilman neuvolaa olen kirjottainut täällä.

Nuorin kolmikko on ollut nyt viikon hoidossa. Kuumeilun takia vaihtelevalla menestyksellä: taapero kaikki 5 päivää, Urpo 4 päivää ja Turpo 3 päivää. Kaikki tuntuvat sopeutuvan hyvin. He ovat jääneet hoitoon ilman itkuja ja lähtenee iloisina kotiin. Kotona ei ole ollut normaalia enempää kitinää tai vikinää. Hoidossa kaikki ovat syöneet ja nukkuneet normaalisti. Ryhmäperhepäivähoidon koko lapsikatras ei tosin vielä ole ollut paikalla, sillä kuumetta ja muita tauteja on ollut liikkeellä oikein urakalla. Meidän pojat ovat näin saaneet pehmeää laskua hoitoon, kun hoitajilla on vähemmän lapsia vahdittavana. Muuten ihan kiva, mutta saattaa olla, että näistä taudeista jokunen vielä rantautuu meillekin.

Kaksosten päivän kunniaksi saimme myös hyviä uutisia maailmalta. Miehen työsopimus kilahti sähköpostiin. Nyt hänellä on virallisesti työpaikka. Norjassa. Onneksi etätyö Suomesta käsin on sallittua. Mutta ei siitä sen enempää, sillä kyseessä on miehen yksityinen asia.

Hyvää viikonloppua kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti