Sivut

sunnuntai 14. helmikuuta 2016

Terveiset sairastuvalta

Meillä on sairastettu keskiviikosta alkaen. Sairastelun aloitti esikoinen, sitten seurasi taapero, mies ja viimeisenä minä. Vauvat ovat onneksi toistaiseksi säästyneet.

Lauantaipäivän olin vielä kunnossa ja sain hoidettua asioita kaupungilla, kun perheen miesväki poti kotona. Pojista oli tosiaan virta poissa, kun pari tuntia jaksoivat vaan maata sohvalla ja kuunnella musiikkia ilman, että yhtään teki mieli tanssia. Meidän pojilla on nimittäin rytmiveressä eli musiikki on yhtä kuin liike. Oltiin koko porukka unten mailla jo klo 21. Kyllä meillä lapset jo tuohon aikaan nukkuukin, mutta että me vanhemmatkin. Harvinaista.

Musiikin kuuntelun lisäksi meillä on katsottu myös lastenohjelmia, mutta koska koko päivää haluta antaa tuijottaa telkkaria pitää keksiä myös muuta. Lisäksi olemme pelanneet pelejä, lukeneet kirjoja ja kuunnelleet äänikirjoja. Meillä itsellä on vain kaksi äänikirjaa: Mauri Kunnaksen Aarresaari ja Astrid Lindgrenin Veljeni, Leijonmieli. Ensimmäinen on taaperon kestosuosikki (kirjana ja äänikirjana) ja toinen taas esikoisen. Satuja voi onneksi kuunnella myös netistä. Me olemme nyt kuunnelleet Muumipeikko ja pyrstötähti -kuunnelmaa.


http://areena.yle.fi/radio/ohjelmat/lapset
http://www.satunetti.fi/

Miten teillä kulutetaan aikaa sellaisina päivinä, kun kukaan ei oikein jaksa tehdä mitään?

ps. jos jollakin lojuu nurkissa lasten äänikirjoja, niin mielellään ostaisimme pois nurkista pyörimästä. Englannin kieli valtaa yhä enemmän alaa molempien isojen poikien puheessa, vaikka pyrimme puhumaan vain suomea kotona. Kirjat on loistava keino ylläpitää suomen kieltä ja laajentaa sanavarastoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti