Sivut

torstai 3. maaliskuuta 2016

Hyvää Maailman kirja -päivää

UNESCON 1995 Pariisin yleiskokouksessa tekemän päätöksen mukaan virallinen Maailman kirja ja tekijänoikeuspäivä on vasta 23.4., mutta täällä poliittisesti korrektissa Englannissa päivä on pitänyt muuttaa, jotta alueellisia pyhäpäiviä, koulun lomakausia ja muita hyväntekeväisyysaktiviteetteja ei loukattaisi.

UNESCOn sivuilla kerrotaan, että 23.4. oli itsestään selvä valinta Maailman kirja ja tekijänoikeus -päiväksi, sillä se on monen merkittävän kirjailijan syntymä- tai kuolinpäivä. Joku sivistyneempi olisi ilman googletustakin ehkä tunnistanut listasta muitakin kuin Shakespearen, mutta vaikka lukutoukka olenkin koko ikäni ollut eivät nämä kirjailijat ole kuuluneet minun lukemistooni.

Tässä lista: Cervantes (tuttu teos Don Quijote), Shakespeare and Inca Garcilaso de la Vega, Maurice Druon, Haldor K.Laxness, Vladimir Nabokov (tuttu teos Lolita), Josep Pla and Manuel Mejía Vallejo. Olenko ainoa kirjallisuuden juntti :D.

Mutta miksi siis postaan tästä päivästä. En muista koskaan kuulleenikaan Maailman kirja -päivästä Suomessa, mutta Englannissa tämä päivä näyttäytyy jokaiselle tarhalaiselle ja koululaiselle päivänä, kun saa pukeutua rooliasuun. Lisäksi jokainen lapsi saa kupongin, jolla voi noutaa kirjakaupasta ilmaisen kirjan. Ilmaisia kirjoja on tarjolla 6 erilaista eritasoisille lukijoille Melkeinpä arvaan, että meidän perheeseen kotiutuu Star Wars -kirja.http://www.worldbookday.com/books/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti