Sivut

perjantai 4. maaliskuuta 2016

Kävelyllä Cambridgessä

Kevät on tulossa. Sen huomaa siitä miten aurinko lämmittää, linnut laulaa visertävät ja kukkasia alkaa näkyä siellä täällä. Vielä kaksi viikkoa sitten aamulla saattoi olla niin kylmä, että talojen katot oli valkoisen kerroksen peitossa. Mittari oli hieman alle nollassa. Tämän kylmempää tänne ei tänä vuonna tullutkaan. Nuoskaa on satanut joitakin kertoja lyhyen hetken, mutta emme saaneet nauttia lumesta edes puolen päivän verran kuten viime vuonna. 


Nämä kuvat on otettu jo käytöstä poistetulta hautausmaa aikalailla kaupungin keskustassa. Nykyään se on virkistyskäytössä. Pieni vihreä keidas keskellä kaupungin vilinää. Keskustan tuntumassa on muitakin ihania vihreitä alueita, joissa ihmiset viettävät aikaansa, kunhan kesä taas tulee. 

Täällä hautausmaalla ulkoilutetaan koiria, keväämmällä ja kesällä, kun maa ei ole niin kurainen lapset voivat leikkiä siellä tai voit pysähtyä syömään karhunvatukoita. Useinmiten ihmiset taitavat kuitenkin vain käyttää hautausmaata oikoreittinä yhdeltä tieltä toiselle.
Kuvan taideteos on osa seitsemän teoksen sarjaa, joista jokainen kuvaa eri lintua. Kuten kuvasta näkyy, meidän esikoinen ei ole ensimmäinen, joka taideteoksen päällä taituroi. Sama vapaamielisyys koskee myös hautoja ja hautakiviä. Osa hautakivistä on hautautunut maahan ja polut kulkevat niiden yli. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti