Sivut

sunnuntai 6. maaliskuuta 2016

Kävelyllä Cambridgessä vol. 2

Meillä vietettiin tänään äitienpäivää. Emme juhli äitienpäivää mitenkään erityisesti, mutta sain sentään aamiaisen sänkyyn ja isot lapset olivat tehneet kortit tarhassa ja koulussa. Tulppaanit olin ostanut itse jo pari päivää aikaisemmin, mutta narsissit pojat poimivat minulle omin pikku kätösin. Täällä tuo narsissi tuntuu kukkivan vähän villinä missä sattuu.

Äitienpäivä ei ole Englannissa pyhäpäivä vaan kaikki paikat on auki normaaliin tapaan. Ilmeisesti äitienpäivä ei ole muutenkaan mikään erityisen suuri juttu, sillä viime vuonna esikoisen luokka ei tehnyt äitienpäiväkortteja lainkaan.


Merirosvopuisto
 Päivä alkoi kauniina, mutta juuri kun olimme lähdössä puistoon tapaamaan muita suomalaisia perheitä alkoi sadella. Sääennusteen mukaan sadetta ei pitänyt olla luvassa ja taivaasta oli vaikea päätellä alkaako sataa kaatamalla vai loppuuko sade alkuunsa. Päätimme kuitenkin lähteä liikkeelle, kun koko konkkaronkka oli jo puettu valmiiksi. Onneksi lähdimme, sillä pian puistoon päästyämme alkoi selkeentyä ja lopulta aurinkokin taas piklahti.


Mahtava lehmuskuja odottaa lehtien puhkeamista
Jesus Green on yksi Cambridgen keskustan vihreistä alueista. Täällä joen rannalla voi nähdä kuinka yliopistojen soutujoukkueet harjoittelevat, leikkiä meriaiheisessa leikkipuistossa, pelata tennistä, skeitata ja viettää muuten vaan aikaa. Kunhan mutaiset nurmikentät kuivuvat ja aurinko taas lämmittää enemmän, tämä paikka on monen piknikseurueen kohde. Täällä sijaitsee myös Lido, ainoa paikka, jossa tässä kaupungissa voi uida ulkona. Uimarantoja täällä ei ole. Ulkoallas on 91 metriä pitkä ja täysin lämmittämätön, hrrrr. Viime kesän lopulla sinne avauttiin suomalainen sauna. Harva suomalainen ehti saunaa testaamaan, mutta sen tiedämme jo, ettei veden heittäminen kiukaalle ole sallittua ja sauna on kielletty alle 16 -vuotiailta. Ensimmäiseen on suomalaisten pyynnöstä luvattu muutosta. Toiseen ei.

Joutsenien ja sorsien ruokintatauko


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti